Има много начини, от които можете да се възползвате, за да добиете популярност в интернет пространството. Един от тях е чрез използването на бизнес каталози. Свободата, която можете да получите онлайн, трябва да бъде максимално добре и стратегически използвана, за да повишите позициите на своята фирма и следователно да развивате своята дейност.

Какви са предимствата на бизнес каталозите?

Независимо каква е работата ви, вие можете да се възползвате от публикуването в бизнес каталог. Но как това ще повлияе върху дейността ви? Запознайте се с основните предимства, които това действие дават:

 • лесна регистрация – можете да създадете своя онлайн профил по лесен и бърз начин;
 • подходящи за фирми в цялата страна – независимо дали офисът или магазинът ви е съсредоточен в голям или малък град, благодарение на тези инструменти, вие ще получите гласност и възможност за потенциални клиенти на територията на цяла България;
 • има за всекиго по нещо – можете да поместите информация за своята работа в конкретната категория, защото именно според предмет на дейността се извършва основното разграничение. Това значително улеснява потребителите и повишава процентите за успеваемост при направа на поръчка;
 • в тях кратко, ясно и точно предоставяте най-съществената информация, която би била необходима на потребителите;
 • използването на този инструмент повишава възможността за създаване на фирмени партньорства чрез популяризирането на вашата фирма;
 • това е сред най-успешните инструменти за планиране на кариера;
 • има както безплатни, така и заплатени услуги.

Как да участвате със своята фирма в бизнес каталог?

За да разгледате един бизнес каталог, не ви е необходима регистрация, защото платформите дават свободен достъп. За да публикувате обаче, е необходимо да си създадете профил.

Регистрацията е бърза, като трябва да следвате следните стъпки:

 1. Избор на абонамент
  Имате възможност от безплатно предложение, както и за платено такова. Най-често има и трета опция – VIP вариант, даващ най-много възможности да популяризирате своята фирма. Основно пакетите се разграничават по брой категории, в които можете да публикувате, следователно и до маса хора, които да достигнете. При платените обяви могат да бъдат получавани оценки и препоръки.
 2. Създаване на профил – трябва да посочите потребителско име и парола. След което трябва да въведете точна информация за предприятието си, включваща името ѝ, слоган, лого, линкове (към сайта или страницата ви в социалните мрежи). Ключово изискване към съдържанието е да посочите кратко авторско описание, служещо като представяне, което да разкаже за вашето предложение. Посочват се още данни, като телефонен номер и имейл адрес, чрез които потребителите да се свържат с вас.