За какво могат да бъдат полезни бизнес каталозите?

През последните години, през които дигитализацията стои на преден план, все повече фирми се ориентираха към създаването на онлайн магазини, където да предлагат своите виртуални продукти. Това се дължи на популяризирането на дигиталните услуги и необятното море от възможности, което интернет пространството предоставя.

Една от най-честите практики включва използването на бизнес каталози. Защо ви е необходимо?

Какво представляват бизнес каталозите?

Ако искате да постигнете успех в своето начинание в дигиталния свят, трябва да използвате множество елементни едновременно. Променливите, които са част от маркетинговия микс, които следва да създадете, са продукт, цена, място и промоция. За да повлияете в положителна насока на това съчетание от променливи, е добре да помислите за участието на предприятието ви в бизнес каталог. 

Това е инструмент, който много предприятия използват. Данните, подлежащи на споделяне,които са необходими и касаят вашата фирма, са: име, лого, фирмено мото (слоган), линк към сайт и социални мрежи, описание на дейността ви, което да бъде уникално изготвено, данни за фактура.

Всяка фирма може да се възползва от участие в бизнес каталог, независимо от адреса на регистрация, местоположение в страната. Този метод е предпочитан, защото не създава необходимост от разработване на собствена платформа, а представлява намиране на съдействие от вече доказани такива. Имате възможност да се възползвате както от безплатна, така и от платена регистрация за реклама, което ви дава право на избор. 

Какви са ползите от този инструмент?

Това е доказан и успешен начин да достигнете до повече потребители в интернет пространството. Ползите от използването на този инструмент са множество, като основните такива са:

  • можете да създадете партньорства с други предприятия – получавайки гласност и популярност, можете да получите предложения осъществяване на дългосрочни взаимоизгодни междуфирмени отношения;
  • избирайки между 2 или повече категории, в които да се класира фирмата ви, вие получавате възможност да достигнете до много хора, които търсят именно услугите, които предлагате. По този начин, лесно можете да създадете топла аудитория и да достигнете до повече продажби;
  • участието на вашето предприятие в избран и реномиран бизнес каталог ви дава възможност да генерирате повече органичен трафик, както и продажби;
  • чрез описанието, което следва да представите по авторски начин в обособеното поле за целта, можете да повлияете емоционално на потребителите и да спечелите вниманието им;
  • много от доказаните и развитите платформи работят с AI чатбот, който позволява на потребителите да получат информация 24/7 по въпроси, които касаят интересите им.